Kritik af evidensbevægelsen - Johannsen, Carl Gustav (Dansk Biblioteksforskning, 2010)
Denne artikel har som formål at præsentere en række af de kritikpunkter, der fra forskellig side herhjemme har været rettet mod evidensprincipperne og evidensbevægelsen i perioden fra midten af ’90erne til i dag. Herudover vil evidensteoriens relationer og berøringsflader til en række udvalgte samfundsvidenskabelige teorier blive behandlet. Artiklen vil lægge hovedvægten på den kritik mod og den debat, der har været om evidensbevægelsen inden for uddannelsessektoren. Udover at systematisere i forhold til og referere til en række forskellige kritikpunkter vil argumenter og svar fra evidensbevægelsen også blive inddraget med henblik på at rette fejl og opklare eventuelle misforståelser. Det er en grundlæggende antagelse hos forfatteren af artiklen, at kritikken af evidensbaseret praksis i flere tilfælde bygger på misforståelser bl.a. i forhold til formålet med evidensbasering.