Systemudvikling og systemudviklingsmetode

Authors

  • Lars Mathiassen

DOI:

https://doi.org/10.7146/dpb.v10i136.6542

Abstract

Gennem flere års undervisning i systemudvikling har jeg følt et voksende behov for relevante teoridannelser. Teoridannelser er nødvendige som grundlag for at kunne analysere og sammenligne forskellige forslag til metoder, og de er nødvendige for at kunne forstå og vurdere problemerne med at ændre systemudviklingsprocessens udformning. Den eksisterende litteratur om udvikling af edb-baserede systemer er udpræget normativ. Den handler om, hvordan systemudviklingsprocessen burde forløbe; den søger ikke at beskrive og forklare, hvordan processen faktisk forløber.

Afhandlingen er et bidrag til en teori om systemudvikling. Kapitel 1, 3 og 4 indeholder en beskrivelse og diskussion af systemudviklingsprocessen og dens omgivelser: i kapitel 1 skitseres nogle af de væsentlige udviklingstendenser på samfundsmæssigt niveau; i kapitel 3 diskuteres anvendelsen af edb-teknologi inden for rammerne af den enkelte virksomhed; og kapitel 4 omhandler selve systemudviklingsprocessens indhold og udformning. I kapitel 2 diskuteres de begreber og den metode, som ligger til grund for beskrivelsen i kapitel 1, 3 og 4. Kapitel 5 indeholder en karakteristik af, hvad vi skal forstå ved en systemudviklingsmetode. Endelig indeholder kapitel 6 en stillingtagen til, hvad der er god systemudvikling.

Author Biography

Lars Mathiassen

Downloads

Published

1984-01-01

How to Cite

Mathiassen, L. (1984). Systemudvikling og systemudviklingsmetode. DAIMI Report Series, 10(136). https://doi.org/10.7146/dpb.v10i136.6542