”Deres mål er at blive i Danmark”: Højtuddannede indere i Værebroparken - Moseholm, Jakob Tvorup; Zapffe, Clara Mølsted; Gudiksen, Lærke Grell; Mortensen, Peter Andreas; Schjeldal, Thorvald Winsløw (Culture and History: Student Research Papers, 2018)
Danmark har brug for højtuddannet og kvalificeret arbejdskraft. I 00’erne betød det blandt andet, at der blev vedtaget særligt fordelagtige visum-ordninger til højtuddannede migranter for at lette deres adgang til det danske arbejdsmarked. I praksis bliver mange højtuddannede migranter dog nødsaget til at søge ud i lavtlønnede og ufaglærte erhverv. Denne artikel er baseret på optegnelser af en række indiske arbejdsmigranter i det udsatte boligområde Værebro Park i Gladsaxe Kommune. Formålet er at undersøge, hvordan en stor gruppe af indiske migranter skaber sig en tilværelse i Danmark i et politisk spændt felt omkring ghettodannelse, integrationspolitik og nationale interesser. Med en stats- og livsformsteoretisk tilgang undersøges, hvordan den enkelte families hverdagspraksis kan forstås i relation til både nationale og globale tendenser.