Strategi for Fremtiden? Grønland mellem udvikling og uafhængighed: En analyse af OECD-rapporten “Strategy for the Future”, økonomisk udviklingsdiskurs og Grønlands kamp for økonomisk uafhængighed af Danmark - Skov Andersen, Rasmus (Culture and History: Student Research Papers, 2020)
Denne artikel undersøger OECD-rapporten ”Strategy for the Future” fra 1999 på baggrund af kritiske læsninger af økonomiske udviklingsdiskurser. Artiklen argumenterer for at Grønland bruger udviklingsdiskursen til at positionere sig mere selvstændigt internationalt, i et forsøg på at distancere sig fra sin tidligere kolonimagt, Danmark. Hermed anvendes udviklingsdiskursen – som ellers fremstilles monolitisk og hegemonisk i den kritiske udviklingslitteratur – som en platform, hvorfra forskellige handlingsmuligheder opstår. Artiklen demonstrerer således endnu en af de mangfoldige måder, hvorpå postkolonial agens manifesteres på, samtidig med at den bidrager til forskningslitteraturen om Grønland gennem en historisering af OECD-rapporten og ved at vise endnu en front for Grønlands internationale enagement.