Mellem klima og udvikling En postkolonial undersøgelse af et klimapolitisk Grønland - Lundsteen Nielsen, Sebastian (Culture and History: Student Research Papers, 2020)
Denne artikel undersøger Grønlands afvisning af den internationale klimaaftale indgået på COP21 i Paris, 2015. Igennem en analyse af grønlandske debatter om klimaaftalen, argumenterer artiklen for, at en afvisning af klimaaftalen ikke skal forstås ud fra en vestlig forståelsesramme om modernitet. Tværtimod er afvisningen et udtryk for en selvstændiggørende proces, der aktivt italesætter og afvikler et ensidigt modernitetsnarrativ. Derved tilføjer artiklen en vigtig postkolonial vinkel i en debat, der overvejende er domineret af et vestligt perspektiv om klima og udvikling.