“Becoming someone”? Nepalesiske unge under uddannelse i Danmark - Andersen, Niels Bruun; Røgen, Majbrit Joo; Skovsted, Kirsten; Nissen, Laura Grønlund (Culture and History: Student Research Papers, 2018)
I de seneste år er der kommet mange unge nepalesiske studerende til Danmark. Nepalesernes tilværelse i Danmark afhænger af forbindelser til både familien i Nepal og deres værdifulde landområder, medfølgende ægtefæller, et uddannelsesprogram fra USA, og erhvervsarbejde i den danske servicebranche. Samtidig er de også et led i den danske stats stræben efter at promovere Danmark som et videnssamfund og en attraktiv international uddannelsesdestination. Alt dette skaber både muligheder og udfordringer for de unge nepalesere i Danmark.