Hverdagslivets måltider: En kulturhistorisk undersøgelse af måltidets forskellige betydninger i hverdagen - Jensen, Cecilie Nordahl; Seldorf, Josefine Damm (Culture and History: Student Research Papers, 2019)
I denne artikel undersøges, hvordan måltidet og dets betydning har ændret sig gennem tiden. Uddrag fra dagbogsindsamlinger foretaget af Nationalmuseet i 1992 udgør det primære materiale, men bringes samtidig i dialog med nutidige analyser af madvaner og eksisterende etnologiske undersøgelser af spisevaner, måltider og husmorkundskab. Afsøgningen af måltidet som kulturhistorisk fænomen foretages med tematisk fokus på forskellige måder, hvorpå måltidet indgår i vores rutiner, idealer, sundhed og tidsforståelse. Måltidets forskellige betydninger på tværs af forskellige tider er derfor med til at understrege artiklens overordnede pointe om, at måltidet må forstås som sammenfiltret.