Culture and History: Hverdag - Hastrup, Frida (Culture and History: Student Research Papers, 2019)
Dette nummers artikler udspringer af kandidatkurset ’Etnologiske analysestrategier’, som i foråret 2019 fokuserede på spørgsmålet om, hvordan man kan analysere det hverdagsliv, der så ofte tages for givet. I forbindelse med kurset etableredes et samarbejde med Nationalmuseets Etnologiske Undersøgelser (NEU), som rummer en samling af dagbøger fra hele landet ført den 2. september 1992. Disse dagbøger udgør en del af det empiriske materiale for artiklerne i nærværende nummer, hvor studerende analyserer et udpluk af opslagene med særligt fokus på hverdagslivets rutiner, måltider, kropsliggørelse og materialiteter. Desuden introduceres projektets teoretiske og analytiske udgangspunkt, ligesom baggrunden for NEU’s dagbogsprojekt beskrives.