Sokratisk udspørgen - vejledt opdagelse - Spaten, Ole Michael (Coaching Psykologi - The Danish Journal of Coaching Psychology, 2012)
Artiklen fremstiller sokratisk udspørgen og de hermed forbundne grundlæggende metodiske greb, som kan anvendes i coaching psykologisk praksis. Gennemgangen koncentrerer sig om en beskrivelse af tre basale elementer: 1) indsamle viden gennem spørgsmål 2) se på viden (data) fra forskellige vinkler sammen med coachée (klienten), 3) opfordre coachée til at udtænke en plan for kommende handling. Overvejelser relateret til sokratisk udspørgen præsenteres og illustreres ved et casestudie.