Notat om datakvaliteten i den bibliometriske forskningsindikator for 2015-data. - Schneider, Jesper Wiborg; Pedersen, Pernille Bak (CFA Scientific Reports, 2016)
Dette notat er udarbejdet for Styrelsen for Forskning og Innovation. Formålet med notatet er at undersøge datakvaliteten i den bibliometriske forskningsindikator for bidrag høstet i 2015. Notatet er en opfølgning på undersøgelser af BFI-bidrag høstet i 2010 (Schneider, 2011) og 2013 (Mouritzen, Schneider og Pedersen, 2016). Undersøgelserne peger på, at datakvaliteten for henholdsvis bidrag høstet i 2010 og 2013 ikke er tilstrækkelig tilfredsstillende (Schneider, 2012; Mouritzen, Schneider og Pedersen, 2016). Som opfølgning på de nævnte undersøgelser, ønsker vi i dette notat at efterprøve, om datakvaliteten – i særdeleshed danske publiceringskanaler – er forbedret.