Autonomi och kvalitet – ett uppföljningsprojekt om implementering och effekter av två högskolereformer i Sverige: Delredovisning 3: Enkätundersökning till studieansvariga - Krogh Graversen, Ebbe; Ryan, Thomas Kjeldager (CFA Scientific Reports, 2015)
Den här rapporten är den tredje delredovisningen i en uppföljning av genomförandet och effekterna av de autonomi- och kvalitetsreformer som infördes i det svenska högskolesystemet 2011 för att höja kvaliteten på svensk högre utbildning. I rapporten presenteras resultaten av en enkätbaserad undersökning med studieansvariga från utbildningar vid svenska universitet och högskolor som under perioden 2011–2014 utvärderades av Universitetskanslersämbetet (UKÄ) inom ramen för de kvalitetsutvärderingsomgångar som genomfördes (se vidare avsnitt 2.1 och Kalpazidou Schmidt, 2014). Syftet med undersökningen har varit att redovisa de studieansvarigas erfarenheter och upplevelse av genomförandet och effekterna av autonomireformen och framför allt kvalitetsreformen. Enkätundersökningens datainsamling genomfördes i april–juni 2014.