KORTLÆGNING af Dansk social- og velfærdsforskning: Delrapport - Publikationsanalyse - Schneider, Jesper Wiborg; Nielsen, Mathias Wullum (CFA Scientific Reports, 2012)
I forbindelse med kortlægningen af social og velfærdsforskning i Danmark gennemføres en bibliometrisk analyse af det skriftlige videnskabelige output fra forskningsinstitutioner med en større volumen af social-og velfærdsforskning. Formålet med publikationsanalysen er at kortlægge institutionernes publiceringspro-filer. Publikationsprofilerne analyseres ud fra anvendte publikationstyper, anvendt sprog samt mulige sam-arbejder i mellem institutionerne. Derudover undersøges videnspredningen af social og velfærdsforskning fra disse institutioner til praksisfeltet ud fra analyser af udvalgte pensumlister fra socialrådgiver- og pæda-goguddannelserne.