Evaluering af virkemidlet forskningsprojekter. Delrapport 4: Den bibliometriske undersøgelse - Stendahl Mortensen, Peter; Stougård Thomsen, Gertrud; Kruuse, John (CFA Scientific Reports, 2011)
Den bibliometriske undersøgelse har til formål at afdække, om der er bibliometriske effekter ved at få tildelt midler under virkemidlet forskningsprojekter fra forskningsrådene. Effekterne omfatter publikationsaktiviteten (mængde og kvalitet), citationsomfanget (mængde og kvalitet) samt et mål for den samlede gennemslagskraft pr. ansøger. Der er udvalgt 104 bevillingsmodtagere og 104 afslagsmodtagere, fordelt ligeligt på de fem nuværende faglige forskningsråd. Udvælgelsen er sket blandt førstegangsansøgere i 2002-2004. Derved kan publiceringsaktiviteten både måles før og efter ansøgningsåret.