Evaluering af virkemidlet forskningsprojekter. Delrapport 1: Desk Research - Ravn, Tine; Sørensen, Mads P.; Bloch, Carter Walter; Stendahl Mortensen, Peter; Aagaard, Kaare (CFA Scientific Reports, 2011)
Nærværende rapport er den første af i alt fem delrapporter, der tilsammen evaluerer Det Frie Forskningsråds (DFF) virkemiddel ’forskningsprojekter’ i perioden fra 2001 til 2009. Denne første rapport er en gennemgang og analyse af Det Frie Forskningsråds opslag i perioden 2001 til 2009 samt en beskrivelse af ansøgninger og bevillinger i perioden. De spørgsmål, der besvares i rapportens analyse, omfatter blandt andet spørgsmålet om, hvordan virkemidlerne større og mindre forskningsprojekter er blevet tilrettelagt af de forskellige råd, og hvilke krav der er skrevet ind i opslagene. Der sættes også fokus på de variationer over tid, der har været både inden for og på tværs af de fem faglige råd. I denne analyse er følgende faktorer samtidig genstand for en nærmere undersøgelse: krav til tidslængde og beløb i forbindelse med forskningsprojekter, rådenes vurderingskriterier, krav til projektbeskrivelse, krav til forskningsformidling etc.