Evaluering af Uddannelses- og Forskningsstyrelsens tilskudsordning EUopSTART: Intensiverer ordningen danske virksomheders og videninstitutioners deltagelse i europæisk forskning og innovation? - Povlsen, Rikke Evald; Weis, Stine Kibsgaard; Graversen, Ebbe Krogh (CFA Scientific Reports, 2023)
Dansk Center for Forskningsanalyse har i løbet af 2022 udarbejdet en rapport for Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, som grundigt undersøger effekten og tilfredsheden med ordningen EUopSTART, der har eksisteret i sin nuværende form siden 2014 og har støttet mere end 3.000 ansøgninger til EU’s rammeprogrammer, FP7, Horizon 2020 og nu Horizon Europe. Evalueringen har fokus på ansøgninger i årene 2018-2020, dvs. ansøgninger til Horizon 2020. Rapporten undersøger, i hvilket omfang EUopSTART-ordningen bidrager til, at der udarbejdes flere og mere succesfulde ansøgninger til EU’s rammeprogram for forskning og innovation. Derudover ser rapporten på, hvordan brugere af EUopSTART oplever rammerne for og administrationen af ordningen. Evalueringen kigger på de forskellige typer af ansøgere til EUopSTART og deres brug af ordningen samt deres udbytte af og holdning til EUopSTART. Evalueringen sammenligner desuden succesraterne blandt danske ansøgere til Horizon 2020 henholdsvis med og uden EUopSTART-bevillinger.