Uddannelsesledelse ved danske videregående uddannelsesinstitutioner: Studielederes rolle i uddannelsernes kvalitetsarbejde - Krogh Graversen, Ebbe; Lyngs, Allan Rye; Kalpazidou Schmidt, Evanthia; Ludvigsen, Jens Viuff; Nielsen, Maria Lehmann; Lauridsen, Per Stig (CFA Scientific Reports, 2017)
Denne rapport præsenterer resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse om kvalitetssikringsarbejdet af uddannelser udsendt til studielederne for fuldtidsuddannelserne på de danske universiteter og professionshøjskoler. Spørgeskemaundersøgelsen er udført som en del af det norske projekt Quality of Norwegian Higher Education: Pathways, Practices and Performances (QNHE), hvor de danske resultater indgår som et sammenligningsgrundlag for en tilsvarende undersøgelse blandt norske studieledere. Quality of Norwegian Higher Education: Pathways, Practices and Performances projektet er en forskningsbaseret evaluering med fokus på faktorer og mekanismer, der påvirker kvaliteten af norske videregående uddannelse. Projektet gennemføres som et samarbejde mellem Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) og ExCID-gruppen ved Institutt for pedagogikk, Universitetet i Oslo med partnere fra Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Lillehammer. Dansk Center for Forskningsanalyse og Helsinki Universitet er internationale partnere i projektet.