Evaluering af den norske publiceringsindikator - Aagaard, Kaare; Bloch, Carter Walter; Schneider, Jesper Wiborg; Henriksen, Dorte; Ryan, Thomas Kjeldager; Lauridsen, Per Stig (CFA Scientific Reports, 2014)
Dette er en evaluering af den norske publiceringsindikator, som er udarbejdet på opdrag af Universitets- og høgskolerådet. Af dette opdrag fremgik det at: "Hovedhensikten med evalueringen er å undersøke om formålet med publiseringsindikatoren er innfridd: Har indikatoren stimulert til mer forskning, og forskning av høyere kvalitet?" Evalueringen fokuserer primært på fire blokke, som vedrører henholdsvis virkninger af indikatoren, egenskaber ved indikatoren, indikatorens organisering og endelig anvendelsen af indikatoren internt på institutionerne i universitets- og højskolesektoren. Evalueringen er i den sammenhæng primært afgrænset til netop universitets- og højskolesektoren med undtagelse af spørgsmålet om ’organisering af indikatoren’, hvor institut- og helsesektorens inklusion også inddrages.