Reception og transformation af bibelske gudsbilleder i moderne salmedigtning - Nielsen, Kirsten (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2006)
Når der skal digtes om den bibelske Gud, skal der bruges metaforer, metonymiske relationer og parallelismer. Gennem disse retoriske virkemidler kan digteren respektere Guds anderledeshed uden at gøre Gud til den totalt ukendte