Maria Magdalene som symbol i et mandligt fortælleunivers - Müller, Lisbet Kjær (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2006)
De sene apokryfe evangelier viser en strid mellem Maria Magdalene på den ene side og apostlen Peter på den anden. I menighederne, hvor disse apokryfe skrifter er blevet til, blev det fastholdt, at budskabet gik gennem Maria til disciplene. I øvrigt afspejler teksterne de vanskeligheder, der var forbundet med, at det var en kvinde, der var mediator, idet kvinden religiøst set er stemplet på grund af Evas ursynd, da hun lokkede Adam med i faldet