Heideggers Paulus-reception - Bruun, Lars K. (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2006)
Heideggers analyse svarer i store træk til den aktuelle bibelvidenskabs opfattelse af den paulinske parænese som en påmindelse til menighederne om det, de allerede godt ved. Paulus’ breve er frem for alt parænese, og Paulus’ teologi udspringer af situationen. Men der er hos Heidegger tillige tale om en filosofisk bestræbelse, der vedrører fuldbyrdelsen eller aktualiseringen af en viden, der ikke lader sig erkende endsige formidle