Hvad er ’mest’ forbudt: skilsmisse eller nyt ægteskab? - Hallbäck, Geert (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2007)
Forbud mod nyt ægteskab i NTafspejler bevidstheden hos dem, der kunne leve uden at realisere seksualiteten. Den ugifte elite i de tidlige kristne menigheder har formuleret kristendommens ægteskabs- og skilsmisseideologi. Det er denne elite, der har haft den For dem var ægteskabet en ’indrømmelse’. Men så kunne det jo heller ikke nytte noget, at de, som havde fået den indrømmelse, lod hånt om den og gik hen og bliver skilt