Guds fire nøgler. De palæstinensiske targumim og Markusevangeliet 4,35-6,44 - Dalgaard, Kasper (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2009)
De palæstinensiske targumim kan sandsynligvis dateres til begyndelsen af det første århundrede. Dermed er de relevante som komparativt materiale til de nytestamentlige skrifter. Dette belyses ved to eksempler: Rom 10,6-7 og Markus 4,35-6,44. Parallellerne fra targum-litteraturen bidrage væsentligt til forståelsen af tilblivelse, indhold, rækkefølge og teologi i de nytestamentlige skrifter