Temples and templeless times - Middlemas, Jill (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2009)
I forskningen er 'eksilet' den mest anvendte term for perioden efter babylonernes ødelæggelse af Jerusalem og dets Jahve-tempel. Her anbefales i stedet termen 'den tempelløse tid' som en bredere og mere dækkende betegnelse, for fraværet af templet i Jerusalem var et afgørende vilkår for alle Jahve-dyrkende israelitter / In biblical scholarship 'the exile' is the most commonly used term for designating the period after the Babylonian destruction of Jerusalem and its Yahweh-temple. In this paper, the term 'templeless time' is proposed as a better alternative to 'exile', since it covers a condition of fundamental importance for all Yahweh-worshipping Israelites