Kontra-intuitive agenter i Det Nye Testamente - Hallbäck, Geert (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2014)
På grundlag af kognitive teorier om kontra-intuitive agenter og om memer påvises eksempler i NT. Selve forekomsten af disse viser kun, at NT er religiøs litteratur; men de er relevante for forståelsen af NT's receptionshistorie, for det er dem, der særligt er blevet selekteret til videregivelse