Cognitive Science in Biblical Studies: An Overview - Luomanen, Petri (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2014)
Oversigt over kognitive teorier relevante for Bibelfaget: Blending theory, epidemiologi. 'attraction model', kontraintuitive begreber, doktrinal vs. imagistisk modus, rituel kompetence, social identitet, prototyper. Kognitiv videnskab er ike et alternativ til historisk-kritiske eller litterære tilgange, men forudsætter disse og kan muligvis støtte dem