Cognitive Scence and the Study of Religion - Geertz, Armin W. (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2014)
Den mest afgørende udvikling i det akademiske studium af religion de seneste 20 år er kognitionsvidenskaberne. Vigtige teorier og hypoteser er 'the Naturalness of Religion Hypothesis', 'Religious Modes Hypothesis' og adaptationistiske tilgange