Eksegesens opgaver: Nogle teser til debat - Larsen, Kasper Bro (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2014)
Eksegesen har ingen særlige filologisk opgave; men filologien tjener eksegesens formål, som er at forholde sig til Bibelen som kulturelt ikon, at foretage Bibeludlægning i bred forstand, og overhovedet lade sig udfordre af dens indhold