Esters bøger. Tekstvarianter som rewritten scripture - Holt, Else K. (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2012)
Artiklen diskuterer forskellene i teologi og persontegning mellem den hebraiske (MT) og de græske (Septuaginta og Alpha-teksten) udgaver af Esters bog, sådan som de kommer til udtryk gennem omarbejdelsen og tilføjelserne til den hebraiske Esters bog. De græske versioner giver gennemgående en mere fyldig og psykologiserende fremstilling af hovedpersonerne, og tilføjelsen af Mordokajs vision og dennes tolkning (TilfEst A og F) ændrer på balancen mellem Ester og Mordokaj og gør Mordokaj til en profetisk seer på linje med Josef og Daniel. Endelig peges på genskrivningens nødvendighed for Esterbogens overlevelse som autoritativ litteratur i den antikke jødedom