Eksegese som teologisk disciplin - Jones, Ray Carlton (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2005)
Erhard S. Gerstenbergers sociologiske model for et antal gammeltestamentlige teologier er et godt eksempel på en bibelsk eksegese, der er sig selv bevidst som teologisk eksegese. Som videnskabelig disciplin er eksegese et led i teologiens videnskabelighed: forskningen i de pågældende tekster har til formål at forstå og fortolke teksternes teologiske betydning