Religiøs reception og transformation af Salmernes Bog i jødisk tradition - Schleicher, Marianne (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2006)
Meget er vundet i forståelsen af bibelbrug og reception, hvis man skelner mellem en hermeneutisk og artefaktisk brug af helligtekster. Teksten selv har en indsigelsesmulighed i receptions- og transformationsprocessen, hvilket er et kriterium for den hermeneutiske brug, uanfægtet af det forhold, at både den artefaktiske og hermeneutiske brug af helligtekster synes at tjene til at skabe transitivitet