Kultens skriptualisering i den tidlige jødedom, Eller: Something is priestly in the book of Genesis - Holst, Søren (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2013)
Kultiske temaer i den tidlige jødedoms litteratur: Qumran-tekster og Pseudepigrafer. I de religionshistoriske forandringer i den tidlige jødedom bliver kultiske temaer ikke blot og simpelt afløst af skriftreligiøse; der sker en art gensidig indlejring af skriften i kulten og af kulten i skriften