Koranen som ’bibelsk genskrivning’ - Müller, Mogens (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2014)
Man har tidligere typisk vurderet Koranens tegninger af bibelske figurer i forhold til Bibelen som kanonisk norm. Men de er mere interessante som ’bibelske genskrivninger’, dvs. en del af Bibelens receptionshistorie, og som middel til Koranens særlige forkyndelse