Midt i en aksetid. En kulturevolutionær refleksion over ’Rewritten Scripture’ og rabbinsk aggedah - Schleicher, Marianne (Collegium Biblicum Årsskrift (CBÅ), 2014)
’Rewritten scripture’ er et bedre begreb end ’rewritten Bible’, da det også kan bruges for helligtekster på tværs af kulturer. I en teoretisk ramme bestemt af bl.a. Robert Bellahs kulturevolutionære model kan rabbinsk aggedah ses som eksempel på ’rewritten scripture’