Et seksårigt børne- og ungepanels væren i verden – og kulturinstitutionens blik på sig selv - Bichel, Ditte; Felding, Ditte (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2026)
I artiklen præsenterer teaterleder Ditte Felding og koordinator Ditte Bichel Teaterhuset Filurens seksårige børne- og ungepanel, BUP. Med afsæt i panelets opstart, historik og de opdagelser, der er gjort undervejs, deler de Filurens erfaringer med at udvikle og drive et levende og dynamisk inddragelsesfællesskab for 10-16-årige børn og unge i en kulturinstitution. Artiklen peger på, hvordan det at give målgruppen reel medbestemmelse, i form af bl.a. vetoret, kan fungere som et spejl for kulturinstitutionen, og vælte murene mellem institutionen og målgruppen ved at invitere de egentlige eksperter ind i maskinrummet, nemlig børnene og de unge.