»Det er sjovt, når man får popcorn« – at have børn som medforskere - Hansen, Louise Ejgod; Særkjær, Christiane (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2026)
Artiklen præsenterer, analyserer og diskuterer fire eksperimenter med at involvere børn som medforskere i en undersøgelse af kulturarven. Først præsenteres det overordnede metodologiske og teoretiske grundlag for inddragelsen af børn som medforskere. Derefter beskriver vi de konkrete metoder, der er blevet anvendt i samarbejdet med medforskerne: tegning, fotoelicitering, observation og interview. Under hver metode fremhæver vi nogle af de analytiske indsigter, der har bidraget til udviklingen af metoderne undervejs i projektet. Analysen er dermed så at sige indlejret i det metodiske, hvilket er en afgørende pointe i vores tilgang. Afslutningsvis diskuterer vi udfordringer og potentialer ved at inddrage børn som medforskere.