Makkerskab og legemod – et rollespilsprojekt i en fritidsordning - Wagner, Mitte Marie; Andersen, Heidi (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2025)
Artiklen undersøger hvordan et innovationsprojekt, der bliver ledet og iværksat af en pædagogstuderende, kan trække spor ind i en Fritids Ordnings (FO) børn fra 0.-6. klasse og har været med til at udvikle en kollegagruppe og styrke deres legemod. Projektet lykkedes med at give børn og pædagoger oplevelser der med udgangspunkt i børnenes perspektiver, motiverede deltagerne til at være en del af en legekultur med legemod og mange forskellige muligheder for deltagelse og samskabelse, samt at se mulighederne i det lokalt forankrede netværk omkring FOén. Fokus for projektet var rollespil, leg, styrker, motivation og vidensdeling. Den legende tilgang gav pædagogerne mulighed for at understøtte børn i udsatte positioner og de fik indsigt i nye ressourcer og styrker hos deltagerne.