Børnekultur – legekultur: Forord og introduktion - Mouritsen, Flemming (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2023)
Publ. i Flemming Mouritsen: Legekultur. Essays om børnekultur, leg og fortælling. Odense: Odense Universitetsforlag 1996, s. 9-32. Introduktion også publiceret i Med røtter i klassisk-humanistisk kultur. Rapport fra en konference mellom nordiske barnekulturforskere, Biskops Arnö, Sverige 14.-16. juni 1996, red. Åse Enerstvedt.