Stjerneskud – Forskningspixibog om et farligt barn - Nørgaard, Rikke Toft (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2018)
Denne bog er første eksemplar af en genre, Nørgård har kaldt forskningspixibog. Bogen er produceret på baggrund af hendes ph.d. og forskningspublikationer omhandlende computerspil som et håndværk. Forskningspixibogen anvender narrativ etnografi og »evocative writing« til at fremstille forskningspointer. Gennem at kondensere et 3-årigt forskningsarbejde til pixibogsstørrelse bliver det muligt at producere forskning på måder, der rækker ud over den traditionelle forskningsartikel eller-bog. Forskningspixibogen er en form, der indeholder samme forskningstyngde som traditionelle forskningsartikler, men forsøger at få alternative forskningsindsigter og -analyser til at træde frem