Knogler uden kød – Museum Odenses indledende erfaringer med en børnebestyrelse - Kiilerich, Mette Vedel (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2026)
I denne artikel præsenteres Museum Odenses seneste års arbejde med etablering og facilitering af museets første børnebestyrelse. Artiklen gennemgår den historiske og værdimæssige baggrund for nedsættelsen af børnebestyrelsen og skitserer de indledende erfaringer med samskabelse med børn på et strategisk og beslutningsmæssigt niveau. Slutteligt præsenteres flere forslag og overvejelser, som var til stor gavn for museet, og som forhåbentligt kan være til gavn for andre, der ønsker at samskabe med børn.