Leg med kulturhistorien – Et indblik i Børnenes Museum på Nationalmuseet - Boritz, Mette; Tjørnehøj, Rikke (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2026)
Børnenes Museum på Nationalmuseet har siden 1992 fungeret som et centralt mødested mellem børn og kulturhistorie. Denne artikel sætter fokus på museets intentioner, udvikling og, ikke mindst, hvordan børn reelt bruger stedet. Med afsæt i observationer af børns leg og ageren undersøger vi følgende spændingsfelt: Oplever børnene den frie leg, eller er deres møde med kulturhistorien i højere grad styret af museets rammer, didaktiske hensigter og voksnes normer?