Når legen leder os, og fantasien er fællessprog: – Om Det Kongelige Teaters strategiske arbejde med planlægning og udvikling af børneuniverset i Stærekassen - Gram, Nina (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2026)
Artiklen beskriver, hvordan Det Kongelige Teater arbejder strategisk og praktisk med at udvikle et nyt børneunivers i Stærekassen – et hus, hvor leg og fantasi er omdrejningspunktet for mødet mellem børn, voksne og scenekunstens mange udtryk og håndværk. Udviklingen bygger på et børnesyn, der ser børn som kompetente og medskabende individer (»beings«), og hvor værdierne det legende og det fantasifulde fungerer som styrende principper i både indholdsdesign og formidling. Gennem interviews med chef for børneformidling Gunna Winterberg og børnevært Maja Harrekilde belyser artiklen, hvordan værdierne fungerer som strategisk kompas og pejlemærker under mødet med gæsterne. Artiklen viser endvidere, hvordan åbne processer og samarbejde med »legekammerater« fra andre fagligheder har til formål at skabe et åbent og sanseligt hus for alle børn. Samtidig beskrives de udfordringer, som en traditionsrig kulturinstitution møder, når de stærke driftsmuskler skal pauseres, for at der bliver plads til nytænkning – ikke alene på indholdsdelen og legeelementerne, men i hvert enkelt led og kontaktpunk, hvor vi møder de nye gæster.