At skabe et rum, hvor børn tør dele - Hansen, Anna Damkjær Herløv (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2026)
Artiklen beskriver, hvordan DR arbejder med at involvere børn i udviklingen af public service-indhold. Den peger på en række metodiske principper, herunder betydningen af at etablere trygge og tillidsfulde rum – ofte i børnenes egne hverdagsmiljøer – som forudsætning for meningsfuld deltagelse. Artiklen fremhæver desuden vigtigheden af transparens omkring formål og anvendelse af børns bidrag samt de etiske og metodiske udfordringer, som kan opstå i processen. Erfaringerne viser, hvordan børn kan blive aktive medskabere af indhold, der opleves relevant for dem. Artiklen bidrager dermed med praksisnære erfaringer, som kan inspirere andre institutioner til at arbejde meningsfuldt med børns stemmer i medieproduktioner.