Dialogisk praksis – refleksionspotentialer i komplementerende værksamtaler og kreativt-skabende aktiviteter - Hansen, Nana Agnete Flarup (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2026)
I artiklen undersøges, hvordan værksamtaler og kreative aktiviteter i workshops komplementerer hinanden og således understøtter refleksions- og betydningsdannende processer hos deltagerne. Undersøgelsen tager empirisk udgangspunkt i observationer af workshops for nordjyske mellemtrinsklasser afholdt på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, mens det teoretiske ståsted består af læringskonstruktivistisk dialog- og kreativitetsteori. I artiklen analyseres workshopdeltagernes bidrag til værksamtaler samt kreative arbejder som ytringer, der danner dialoger deltagere imellem og mellem deltager og materiale. Afslutningsvist diskuteres det, hvorfra og hvordan disse dialoger skal rammesættes for at sikre en høj kvalitet af disse.