Det eksperimenterende fællesskab lever: Børnemagt og nye teknologier - Thestrup, Klaus; Odgaard, Ane Bjerre (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2025)
Vi sidder i ly af natten og skriver og tegner og digter. Hvad er det egentlig, vi mener med eksperimenterende fællesskaber? Og hvad har det med børnemagt at gøre? Velkommen til en tankerække med det eksperimenterende fællesskab i centrum og med eksempler fra den nære historie – i Danmark – på leg med fortællinger, medier og teknologier. Legene er fyldt med børn og voksne, som turde og ville skabe noget i fællesskab. Her rapporterer vi i tekst og tegning fra disse lege og opdaterer dem til den nutid og fremtid, som vi skriver os ind i. Se denne tekst som notater fra en lille pædagogisk historie – og samtidig som et kig fremad, med nye betydninger af medieleg – eller gamle, som stadigvæk holder.