Legens kulturgeograf og råstofsamler: Flemming Mouritsen og legekulturen - Toft, Herdis (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2023)
Herdis Toft og Karin Esmann Knudsen har som redaktører af »Mouritsens Metode« hver især skrevet en selvstændig artikel om Flemming Mouritsens indsigter i forhold til henholdsvis børnelitteratur og børnekultur. De har spurgt hinanden om, hvilken betydning hans kulturelle tilgang til børnelitteraturen har haft, hvilken betydning hans æstetisk-litterære tilgang til børnekulturen har haft, samt hvilken betydning hans værk har i et nutidigt og fremadrettet perspektiv. De håber, at læserne vil se artiklerne som deres ’perspektiviske’ forståelsesramme for hans produktion, og vil føle sig ansporet til at danne sig deres eget.