Den nordiske barndommens kulturhistorie - Mouritsen, Flemming (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2023)
Publ. i Barndommen, Konferanse i Tronheim 26.-27. oktober 1995: Den nordiske barndommen i internasjonalt perspektiv. DMMH’s publikasjonsserie nr. 4, Trondheim 1995, s. 58-66. Forelæsningen er skrevet af og oversat til norsk fra lydbånd.