Fra folkeeventyr til borgerlig børnelæsning - Mouritsen, Flemming (BUKS - Tidsskrift for Børne- & Ungdomskultur, 2023)
Publ. i Asger Albjerg, red.: Folksagor og barnlitteratur 1, Nordens Biskops-Arnö, Göteborg, s. 44-60. Også publiceret i BUKS - Tidsskrift for Børne- og Ungdomskultur nr. 1, 1983, s. 72-88.