Da Københavns Universitet sagde farvel til Universitetsbiblioteket - Slottved, Ejvind (Bibliotekshistorie, 2012)
Københavns Universitets biblioteksfunktion har siden 2007 været under kraftig reorganisering. På initiativ af rektor Ralf Henningsen blev der for en 5-årig forsøgsperiode etableret en organisation - KUBIS, der står for Københavns Universitets Biblioteks- og Informationsservice - hvis formål er at samordne de mange forskellige enheder, der mere eller mindre ukoordineret hidtil havde haft ansvaret for universitetets biblioteksforsyning. Det er hensigten, at erfaringerne fra KUBIS projektet, der ophører med udgangen af 2012, skal danne grundlaget for en permanent biblioteksorganisation på Københavns Universitet.