Dansk Bibliotekshistorisk Selskab - Redaktionen, - (Bibliotekshistorie, 1999)
Dansk Bibliotekshistorisk Selskab har fortsat sin virksomhed og herunder engageret sig i mødearrangementer. I januar 1992 udkom bind 4 i serien Bibliotekshistorie. Redaktøren var igen Jørgen Svane-Mikkelsen, som sammen med bogtrykker Poul Kristensen, har opretholdt de tidligere binds høje standard med hensyn til indhold og udstyr. Bogen rummer 107 sider med seks artikler. Bindet er tilegnet tidligere rigsbibliotekar Palle Birkelund i anledning af hans 80-årsdag d. 29. januar 1992. Palle Birkelunds interesse for bibliotekernes historie har altid været meget stærk. Den er kommet til udtryk i forskning og skribentvirksomhed, i det omfang embedspligterne har tilladt det. Det kan derfor ikke undre, at det forberedende arbejde, som i april 1982 førte til dannelsen af Dansk Bibliotekshistorisk Selskab, blev fulgt med stor interesse af Palle Birkelund, som også blev Selskabets første formand. Det har derfor været helt naturligt at tilegne ham bind 4 af Bibliotekshistorie. Bindet dækker bredt biblioteksfaglige a