Skat på forstanden: Om bogtolden 1768-1771 - Nielsen, Helge (Bibliotekshistorie, 1999)
Man taler om vor tids informationsstrøm. Forskningsresultater, ideer, også litterære og kunstneriske manifestationer, vælter frem i traditionelle bogtrykte, men også i andre informationsmaterialer, støttet og fremmet - og også søgt bragt under kontrol - af elektronisk datateknik. Det er en strøm, der er livsvigtig for vores kultur i højeste og bredeste forstand.